Terug naar stories

Witte Rook biedt buitenlandse kunstenaar een verblijf van twee maanden in Breda. Het artist in residence-programma is bedoeld voor internationale kunstenaars die een bepaalde behoefte hebben om hun werk te relateren aan een omgeving voor inspiratie, interactie of onderzoek. We beschouwen dit als een manier om culturele opvattingen uit te wisselen, en als een spiegel om onze eigen omgeving te zien door de artistieke middelen van de kunstenaar.

In ons programma is het van groot belang om lokale en internationale kunstenaars te verbinden door gelijktijdige werkperioden te organiseren. We bieden het gebruik van een studio op onze locatie, een gastenkamer, een artist talk, tentoonstellingen en een publicatie op ons online platform www.witterook.nu.

Je motivatie bevat de aspecten van het onderzoek dat je wil voorstellen, hoe Witte Rook kan bijdragen aan je ontwikkeling, hoe je verbinding wilt maken met de omgeving (inspiratie, wederkerigheid, interactie) en hoe je de resultaten van je proces wilt delen (lezing , artist talk, documentatie, film, schrijven).

Laat ons je voorkeur weten op basis van de periode waarin de AIR plaatsvindt. We bieden december (2019)-januari (2020), februari-maart, mei-juni of september-oktober.

Kunstenaars worden geselecteerd voor dit programma op basis van hun werk, motivatie en een werkplan. Om te solliciteren, stuur je je projectvoorstel, motivatie, portfolio, artiestenverklaring en CV op. Aanvragen kunnen vóór 25 oktober 2019 naar info@witterook.nu worden gestuurd. We zullen je aanvraag in november bespreken en kort daarna contact met je opnemen.

Lees meer