Terug naar stories

SEA Foundation nodigt kunstenaars, curatoren en schrijvers uit om zich aan te melden voor een plaats van september 2020 tot december 2021 in het AiR Tilburg residentie programma
Duur: Variabel, tot 3 maanden
Deadline: 15 november 2019
Taal: Nederlands en Engels

Voor wie
Kunst professionals in elke fase van hun carrière kunnen zich aanmelden voor een plaats in het residence programma. Het residence programma is geschikt voor zowel lokale als internationale kunstenaars, schrijvers, curatoren en kunst theoretici. Het programma biedt residenten de mogelijkheid om in Tilburg te wonen en te werken en tegelijkertijd individuele projecten te ontwikkelen en zich onder te dompelen in de creatieve sfeer van de regio. Naast het residentie programma wordt een tentoonstelling en een publieksprogramma georganiseerd. Ook residenten kunnen hieraan deelnemen. Voor het residentie programma zijn twee beurzen beschikbaar. 

Resultaten van de residentie
Als Resident van AiR Tilburg is er zelfgestuurde werktijd. Afhankelijk van het residentie voorstel kan men zich concentreren op de productie van nieuw werk, onderzoek of conceptontwikkeling.  Het is mogelijk om een lezing of een workshop te geven, de residentie af te sluiten met een tentoonstelling, samen te werken met lokale organisaties, een manuscript te herzien of een kunstenaarsboek te maken, om er maar een paar voorbeelden te noemen. AiR Tilburg Nederland helpt residenten door contacten te leggen en afspraken te maken wanneer een project dit vereist. Afhankelijk van de aard van het werk werken de residenten samen met een externe mentor, curator, lokale collega kunstenaar of een teamlid van de SEA Foundation. Dit resulteert in een op maat gemaakt residentie programma, gericht op het (door)ontwikkelen van de artistieke beroepspraktijk.

Studio informatie
Kunstenaars: Studio 110 m2. Goed uitgeruste, perfecte noordelijke daglichtstudio, met werkplaats en een comfortabele gastenkamer (tot een maximum van 2 personen), badkamer en-suite, tuinterras. Inclusief begeleiding tot 4 uur per week, peer-to-peer gesprekken, begeleiding, technisch advies, WiFi en uitstapjes.
Curatoren en schrijvers: Studio 30 m2. Goed uitgeruste studeerkamer, gastenkamer (max. 2 personen), badkamer en-suite, balkon op het zuiden 35 m2. Inclusief begeleiding tot 4 uur per week, peer-to-peer gesprekken, begeleiding, WiFi en uitstapjes. 

Aanmeldingen
Voor meer informatie en aanmeldingsformulieren ga naar de website.