Terug naar stories

Op zoek naar de grenzen van keramiek

Sundaymorning@ekwc in Oisterwijk is een internationaal kennis-en ontwikkelcentrum voor keramiek. Al 50 jaar lang ontvangen wij, van over de hele wereld, kunstenaars, designers en architecten om te experimenteren met klei. Dit levert niet alleen bijzondere kunstwerken op, maar ook technische innovaties. Veel van de kunstwerken zijn te zien in musea van New York tot Tokyo.Bijzonder aan Sundaymorning@ekwc is de combinatie van faciliteiten van wereldklasse, de aanwezigheid van adviseurs met internationaal vooraanstaande technische kennis en de openheid om recepten, processen en innovaties vrij te delen. Onze missie is om het ambacht keramiek verder te ontwikkelen en de toepassing er van in kunst, design en architectuur te promoten.

Artist-in-residence
Als artist-in-residence verwelkomen wij jaarlijks tientallen kunstenaars, ontwerpers en architecten uit alle hoeken van de wereld. Zij kunnen bij ons de mogelijkheden van keramiek verkennen, hun kennis van de technieken en materialen uit te breiden, experimenteren, prototypes realiseren en onderzoek doen. Velen van hen hebben niet eerder met keramiek gewerkt. Een werkperiode bij Sundaymorning@ekwc duurt 12 weken en biedt de residents de mogelijkheid hun artistieke praktijk een nieuwe richting te geven. Zowel jong talent als gerenommeerde kunstenaars en ontwerpers zijn van harte welkom. 

Inschrijvingsdata
De deadline voor de volgende aanmeldingsronde is 20 januari 2020. Dit betreft werkperiodes vanaf 2021.

Selectie
De selectie vindt plaats op basis van de documentatie van de laatste vijf jaar werk, een werkplan en een motivatie. Pas afgestudeerde kandidaten wordt geadviseerd om een of twee aanbevelingsbrieven toe te voegen.
Sundaymorning@ekwc zal de aanvragen die binnenkomen via openbare aanmeldingsrondes beoordelen. Doorgaans vindt selectie minimaal een jaar voor de aanvang van de werkperiode plaats zodat een deelnemer financieen kan organiseren, tijdelijk een baan kan opzeggen, tentoonstellingen kan voorbereiden etc.

Lees meer