Terug naar overzicht
Residency

SEA Foundation

Tivolistraat 22
5017 HP Tilburg
The Netherlands

Omschrijving

SEA Foundation is een kunstorganisatie met een internationale signatuur. De instelling biedt onderdak aan residenties, uitwisselingen, bezoekprogramma’s en solotentoonstellingen. 

Organisatie

Wij zijn dienstbaar aan kunstpraktijken die zich onder de radar van institutionele en commerciële kaders bevinden en die zich richten op het creëren van nieuwe inhoud. In onze werking komen productie, reflectie en leerprocessen samen langs internationale lijnen.

Programma

De studios van het SEA Foundation AiR Tilburg artist in residence programma zijn bedoeld voor professionals in de hedendaagse kunst – kunstenaars, curatoren en kunst theoretici. Wij bieden hen tijd en ruimte voor artistieke verdieping in een hoogwaardige omgeving waar onderzoek en experiment centraal staan. We concentreren ons op (door)ontwikkeling van talent ongeacht leeftijd. Aan de residentietrajecten voegen we toegesneden, bevragende begeleiding toe, die zowel reflectief als stimulerend van aard is. De residentie bestaat uit 2 woon-/werkstudio’s voor één of twee personen. Elke studio heeft een eigen badkamer en eigen atelier-werkfaciliteiten. De studio’s van AiR Tilburg Nederland zijn gelegen aan een stadstuin. Ze bieden privacy en rust, en liggen in de directe omgeving van bruisende stadsactiviteiten.SEA Foundation is gevestigd in het centrum van Tilburg. Museum de Pont, Textielmuseum met de textiel labs, het Tilburgs archief en het Natuurmuseum liggen op loopafstand. 
SEA Foundation – AiR Tilburg – biedt plaats aan maximaal 8 kunstenaars, schrijvers of curatoren per jaar.

Contact informatie

Adres

Tivolistraat 22
5017 HP Tilburg
The Netherlands

Telefoon
+31 (0) 13 544 44 95
E-mail
info@seafoundation.eu
Website
www.seafoundation.eu

Residencies