Terug naar stories

Op 12 en 14 november is er een roadtrip in Brabant. We bezoeken, per bus, deze dagen een aantal locaties in de provincie waar de vergaande samenwerking tussen Artists in Residence, werkplaatsen en presentatie-instellingen zichtbaar is, of zichtbaar wordt gemaakt. Inschrijven voor één dag is mogelijk, echter geven beide dagen een vollediger beeld van de samenwerkingen. Deze twee dagen zullen de bestaande verbanden tussen werkplaatsen, Artist in Residence programma’s en presentatie-instellingen ter plaatse nader worden beschouwd en toegelicht onder leiding van Nils van Beek (dinsdag) en Kurt Vanbelleghem (donderdag).

Dinsdag 12 november ligt de focus op Tilbrug, Oisterwijk en Breda  met een bezoek aan de Lochal, Gastatelier Leo XIII, Sundaymorning@ekwc, Witte Rook en Stedelijk Museum Breda met als speciale gasten SEA Foundation, Kunstpodium T, Club Solo, AnnAtopia De Boshut, AIR van Gogh Zundert en Tilt.

Programma dinsdag 12 november klik hier om je aan te melden

09.30 uur – inloop, locatie LocHal, Tilburg
10.00 uur – start programma
10.30 uur – per bus naar Leo XIII
10.45 uur – start programma
11.45 uur – per bus naar EKWC, Oisterwijk
12.15 uur – lunch bij EKWC
12.45 uur – rondleiding
13.45 uur – per bus naar Witte Rook, Breda
14.30 uur – start programma
15.15 uur – per bus naar SMB, Breda
15.30 uur – start programma
17.00 uur – bus terug naar Tilburg

Donderdag 14 november worden ’s-Hertogenbosch en Eindhoven bezocht met de Yoonzaal/Willem Twee studios, het Grafisch Atelier ’s-Hertogenbosch, het Werkwarenhuis, Baltan Laboratories, Beeldenstorm/Daglicht met als speciale gasten November Music, Boulevard festival, Ecodorp Boekel, Paviljoen ongehoorde muziek, United Cowboys, De Fabriek en TAC.

Programma donderdag 14 november klik hier om je aan te melden

09.30 uur – inloop, Toonzaal, ‘s-Hertogenbosch
10.00 uur – start programma
10.30 uur – per bus naar Grafisch Atelier ‘s-Hertogenbosch
11.00 uur – start programma
11.30 uur – te voet naar Werkwarenhuis
11.45 uur – start programma
12.30 uur – lunch
13.00 uur – per bus naar Baltan Laboratories, Eindhoven
14.00 uur – start programma
15.00 uur – per bus naar Beeldenstorm/Daglicht
15.30 uur – start programma
17.00 uur – bus terug naar ‘s-Hertogenbosch

De Artists in Residence, waarvan er nu dertien samenwerken in het AIR platform Brabant, kennen verschillende geschiedenissen en locaties. Allen stellen ze de kunstenaar centraal door het bieden van een werkperiode waarbij de één zich meer richt op inspiratie of historie, de ander zoekt juist de interactie met de omgeving op of legt de focus op thema of materiaalgebruik. Echter allen maken met overtuiging onderdeel uit van een groter netwerk en stimuleren daarmee het kunstenklimaat.

Deze roadtrip wordt georganiseerd door het samenwerkingsverband van Artist in Residence programma’s AIR platform Brabant en wordt met ondersteund door Kunstloc Brabant.