Terug naar overzicht
Event

On the AIR

wo 12 juni – vanaf 13:30

Introducing Artist in Residence platform Brabant

Het onlangs opgerichte Artist in Residence platform Brabant, voorheen bekend als AIR netwerk Brabant, organiseert een bijeenkomst op vrijdag 24 mei in de Lochal te Tilburg. De afgelopen jaren zijn er verschillende bijeenkomsten georganiseerd met Artist in Residence organisaties, AIR programma’s, Kunstloc en TransArtist om beter de positie van de kunstenaar in het Brabantse kunstenveld te duiden, en welke rol de AIRs daarin hebben. De oprichting van een samenwerkingsverband in verenigingsvorm is uniek in Nederland en heeft hiervoor een bijdrage verkregen uit de impulsgeldenprogramma met ondersteuning van Kunstloc.

Op deze bijeenkomst zal de nieuwe website van AIR platform Brabant gepresenteerd worden met voorafgaand een toelichting van Wouter Koelman op het beleid van het Mondriaanfonds met betrekking tot Artist in Residence. Pascal Gielen, hoogleraar cultuursociologie, verbonden aan het Antwerp Research Institute for the Arts (ARIA) en (mede)auteur van Contemporary Artist Residencies, Reclaiming Time and Space zal een boekpresentatie houden. Marleen Kappe zal over de eigen ervaring vertellen van haar werkperiode bij Park Tilburg.

Na het publieke programma volgen er een drietal werksessies waarbij dieper ingegaan wordt op aspecten zoals internationalisering, talentontwikkeling en financiering.

De bijeenkomst wordt georganiseerd door Kunstloc samen met AIR platform Brabant en is gratis toegankelijk, aanmelden kun je hier.