Residencies (17 residencies)

-3 maanden

BioArt Laboratories stimuleert en faciliteert een nieuwe generatie makers om met de biokunsten hands- on, experimenteel, kritisch, grensoverschrijdend, onderzoekend en in dialoog maatschappelijke vraagstukken aan te gaan voor een mooie, duurzame inclusieve wereld.

Bekijk residentie
-2/3 maanden

Het gastatelier ZIN is bestemd voor alle kunstdisciplines. Voor Kloosterhotel ZIN biedt kunst een aanknopingspunt om open te staan voor het minder vanzelfsprekende in de dagelijkse werkelijkheid.

Bekijk residentie
Tilburg -4 maanden

Gastatelier Leo XIII is een kunstenaarsinitiatief dat jonge kunstenaars de ruimte biedt om gedurende een periode van vier maanden hun werk en kunstenaarschap verder te ontwikkelen.

Bekijk residentie
Eindhoven -2 tot 3 maanden

Make Eindhoven is een werkplaats op het NRE-terrein, creatieve stadsbuurt in Eindhoven-centrum. Kunstenaars en designers experimenteren hier met ruimtelijke technieken en materialen. Een plek om te experimenteren, innoveren, creëren en stimuleren; om kennis te delen.

Bekijk residentie
Den Bosch -drie maanden

Stichting GlasLab Den Bosch is een eigentijds glasatelier, dat professionele kunstenaars en designers uitdaagt om zich te bekwamen in ambachtelijke en innovatieve glasbewerkingstechnieken.

Bekijk residentie
Breda -3 maanden

Witte Rook opereert als een online en offline platform dat zich richt op het geschreven woord, het authentieke beeld en kunstenaarsprocessen.

Bekijk residentie
Zundert -1 of 2 maanden

Met het Van Gogh artist-in-residence programma wil het Van GoghHuis in Zundert Vincents droom navolgen van ‘het atelier van het Zuiden’.

Bekijk residentie
-2/3 dag en tot 3 weken of anders in overleg

Live art gezelschap United Cowboys is gevestigd in het centrum van Eindhoven en werkt daar aan dans/performance met artistieke crossovers uit de muziek- en beeldcultuur. United Cowboys bouwt aan een…

Bekijk residentie
Teteringen -3 maanden

Air De Missie geeft kunstenaars de gelegenheid om de betekenis van religie, levensbeschouwing en spiritualiteit in onze hedendaagse samenleving – met name voor ouderen – te onderzoeken.

Bekijk residentie
Baarle-Nassau -een week tot drie maanden

AnnAtopia

Kosten

De Boshut is het totaalkunstwerk van Anne Pillen. Met respect voor dit gegeven kan de Boshut als ontmoetings-, denk-, en schrijfruimte gebruikt worden.

Bekijk residentie
Eindhoven -twee maanden

De Fabriek

Kosten

De Fabriek is gevestigd in een oude fabriekshal uit de jaren 60. Ooit gebouwd als boekbinderij.

Bekijk residentie
Tilburg -8 weken inclusief logies

PARK richt zich op actuele ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst én op kunstenaars met gedegen ervaring en bewezen kwaliteit.

Bekijk residentie
Breda -in overleg

In 2022 start het AIR-programma van het Atlas Initiatief. We willen artistieke- en wetenschappelijke projecten faciliteren met ons zee-zeilschip ‘Atlas’ (voormalig Poolse viskotter, 1974). Alle wereldzeeën, kustgebieden en zeehavens behoren tot ons werkveld.

Bekijk residentie
Boekel -minimaal 1 tot maximaal 3 maanden

Ecovillage Boekel is an unique, inspiring example for sustainable living in connection with the world.

Bekijk residentie
Eindhoven -afhankelijk van de aanvraag

TAC

Kosten

Temporary Art Centre is een broedplaats voor culturele vernieuwing. In 80 ateliers werken ruim 150 startende beeldend kunstenaars, ontwerpers en andere makers aan de wereld van morgen. TAC biedt ruimte…

Bekijk residentie