Residencies (13 residencies)

Tilburg -4 maanden

Gastatelier Leo XIII is een kunstenaarsinitiatief dat jonge kunstenaars de ruimte biedt om gedurende een periode van vier maanden hun werk en kunstenaarschap verder te ontwikkelen.

Bekijk residentie
Eindhoven -2 tot 3 maanden

Beeldenstorm/Daglicht zijn twee werkplaatsen onder één dak op het NRE-terrein, creatieve stadsbuurt in Eindhoven-centrum.

Bekijk residentie
Breda -2 maanden / 2 weken

Witte Rook opereert als een online en offline platform dat zich richt op het geschreven woord, het authentieke beeld en kunstenaarsprocessen.

Bekijk residentie
Breda -in overleg

In 2022 start het AIR-programma van het Atlas Initiatief. We willen artistieke- en wetenschappelijke projecten faciliteren met ons zee-zeilschip ‘Atlas’ (voormalig Poolse viskotter, 1974). Alle wereldzeeën, kustgebieden en zeehavens behoren tot ons werkveld.

Bekijk residentie
Zundert -1 maand

Met het Van Gogh artist-in-residence programma wil het Van GoghHuis in Zundert Vincents droom navolgen van ‘het atelier van het Zuiden’.

Bekijk residentie
Boekel -minimaal 1 tot maximaal 3 maanden

Ecovillage Boekel is an unique, inspiring example for sustainable living in connection with the world.

Bekijk residentie
Tilburg -8 weken inclusief logies

PARK richt zich op actuele ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst én op kunstenaars met gedegen ervaring en bewezen kwaliteit.

Bekijk residentie
Baarle-Nassau -een week tot drie maanden

AnnAtopia

Kosten

De Boshut is het totaalkunstwerk van Anne Pillen. Met respect voor dit gegeven kan de Boshut als ontmoetings-, denk-, en schrijfruimte gebruikt worden.

Bekijk residentie
Tilburg -1 – 3 maanden

SEA Foundation is een Nederlandse non-profit kunstenaarsorganisatie in Tilburg. Vanaf 2013 runnen we ook een Artist in Residence-programma met mentorbegeleiding - AiR Tilburg - voor kunstenaars, curatoren en schrijvers.

Bekijk residentie
Eindhoven -afhankelijk van de aanvraag

TAC

Kosten

Temporary Art Centre is een broedplaats voor culturele vernieuwing. In 80 ateliers werken ruim 150 startende beeldend kunstenaars, ontwerpers en andere makers aan de wereld van morgen. TAC biedt ruimte…

Bekijk residentie
Eindhoven -twee maanden

De Fabriek

Kosten

De Fabriek is gevestigd in een oude fabriekshal uit de jaren 60. Ooit gebouwd als boekbinderij.

Bekijk residentie