Terug naar overzicht
Residency

Ecodorp Boekel

Klein Rondeel 103
5427 GB Boekel
Noord-Brabant

Omschrijving

Ecodorp Boekel is een inspirerend voorbeeld van duurzaam leven in verbinding met de wereld.

Organisatie

In Circulaire wijk Ecodorp Boekel gaan we duurzaam in onze levensbehoeften voorzien. We dragen hierdoor lokale, kleinschalige oplossingen aan voor alle VN duurzame werelddoelen (SDG’s) in samenwerking met onze omgeving. Vanaf september 2019 starten we met de bouw van 36 woningen, een Kennis- en Educatiecentrum over de SDG’s, twee bijzondere boomhutten en de AiR.

Programma

In januari 2020 wordt de AiR geopend. De AiR-kunstenaar zal helpen bij het ontwerpen van straatmeubilair, het maken van een plan voor het bos en het ontwerpen van een ingang voor het ecodorp. De kunstenaar kan ook helpen bij het interieurontwerp van de duurzame huizen. In deze fase ontvangt de kunstenaar een bescheiden vergoeding van € 1500 ex btw per maand (onder voorbehoud van toegekende subsidie).
Vanaf januari 2021 wordt de AiR exclusief gebruikt voor kunstenaars die willen werken aan een Sustainable Development Goals, liefst i.s.m. de ecodorpers. Ecodorp Boekel werkt mee om de resultaten van de kunstenaar publiciteit te geven. Uiteraard profiteert de AiR-kunstenaar van alle aanwezige kennis, begeleiding, netwerken, relevante relaties met bedrijfsleven, onderwijs, organisaties enz.

Contact informatie

Adres

Klein Rondeel 103
5427 GB Boekel
Noord-Brabant

Telefoon
-
E-mail
AiR@ecodorpboekel.nl
Website
www.ecodorpboekel.nl

Residencies