Terug naar overzicht
Residency

Witte Rook

Oude Vest 34
4811 HT Breda
Noord-Brabant

Omschrijving

Witte Rook is een platform voor onderzoek, experiment en reflectie op het gebied van professionele beeldende kunst met aandacht voor maatschappelijke vraagstukken.

Organisatie

Onze residency projecten vinden plaats in de buitenruimte, in de digitale ruimte, leggen de focus op onderzoek of internationale uitwisseling. Daarvoor vertrekken we vanuit onze lokale omgeving zoals de historie van stad en streek, het erfgoed, de publieke ruimte en de gemeenschappen, bewoners en gebruikers die hiervan deel uitmaken. Specifieke onderwerpen worden zo verbonden aan universele thema’s zoals bij onze Spanje projecten, waar kunstenaars de gedeelde historie tussen Spanje en Nederland in een hedendaags perspectief plaatsen.

Programma

Het programma is gebaseerd op het bieden van tijd, ruimte en context in de vorm van langlopende projecten waarin de stem van de kunstenaar centraal staat. In de realisatie is er bijzondere aandacht voor het publiceren over het proces en de invloed van de digitale cultuur op kunst en samenleving. Samen met schrijvers en kunstprofessionals bouwt Witte Rook online een archief of van inhoud en contexten.

Contact informatie

Adres

Oude Vest 34
4811 HT Breda
Noord-Brabant

Telefoon
+31 (0)6 20796294
E-mail
info@witterook.nl
Website
witterook.nu

Residencies