Terug naar overzicht
Residency

Witte Rook

Stationslaan 111
4815 GW Breda
Noord-Brabant

Omschrijving

Witte Rook opereert als een online en offline platform dat zich richt op het geschreven woord, het authentieke beeld en kunstenaarsprocessen. Dit uit zich in het bieden van werkperiodes als Artist in Residence en online publicaties.

Organisatie

Witte Rook is gelegen in de wijk Liniekwartier, een multiculturele buurt in de nabijheid van het station Breda. De werk-, woon- en presentatieplek  bevindt zich letterlijk en figuurlijk op de grens tussen de intimiteit van sociale processen en de snelheid van het stedelijk leven. Witte Rook hecht grote waarde aan het delen van werkproces en ziet het publiceren hierover als een belangrijk onderdeel van de kunstenaarspraktijk.

Programma

Witte Rook heeft een Artist in Residence programma met werkperiode’s die variëren van twee weken tot twee maanden. Jaarlijks zijn er veertien werkperiodes beschikbaar die via een open call (WKNDX) worden toegewezen of op uitnodiging (AIR). Als criterium stelt Witte Rook dat de kunstenaar een omgeving nodig heeft om te komen tot werken, als inspiratie, onderzoek of interactie.

Huidige resident

3 februari - 17 februari 2020
Bo Stokkermans
Voor Bo Stokkermans is zijn WKNDX-werkperiode onderdeel van een doorlopend onderzoek naar het praktisch onderzoeken doormiddel van een set condities, maar daarin juist een experiment naar een nieuwe werkmethode bieden. Daarbij zet hij de twee weken in om te kijken vanuit een meer gekaderd perspectief, hoe kan hij zich verdiepen door concentratie in plaats van verdiepen door verbreding?
Lees verder

Contact informatie

Adres

Stationslaan 111
4815 GW Breda
Noord-Brabant

Telefoon
+31 (0)6 20796294
E-mail
info@witterook.nu
Website
witterook.nu

Residencies