Terug naar overzicht
Residency

Witte Rook

Stationslaan 111
4815 GW Breda
Noord-Brabant

Omschrijving

Witte Rook opereert als een online en offline platform dat zich richt op het geschreven woord, het authentieke beeld en kunstenaarsprocessen. Dit uit zich in het bieden van werkperiodes als Artist in Residence en online publicaties.

Organisatie

Witte Rook is gelegen in de wijk Liniekwartier, een multiculturele buurt in de nabijheid van het station Breda. De werk-, woon- en presentatieplek  bevindt zich letterlijk en figuurlijk op de grens tussen de intimiteit van sociale processen en de snelheid van het stedelijk leven. Witte Rook hecht grote waarde aan het delen van werkproces en ziet het publiceren hierover als een belangrijk onderdeel van de kunstenaarspraktijk.

Programma

Witte Rook heeft een Artist in Residence programma met werkperiode’s die variëren van twee weken tot twee maanden. Jaarlijks zijn er veertien werkperiodes beschikbaar die via een open call (WKNDX) worden toegewezen of op uitnodiging (AIR). Als criterium stelt Witte Rook dat de kunstenaar een omgeving nodig heeft om te komen tot werken, als inspiratie, onderzoek of interactie.

Huidige resident

7 - 21 september 2020
Tim Meijer - Sofie Hollander
Tim Meijer, afgestudeerd in 2016, Fotografie AKV | St. Joost, legt verloren herinneringen vast in gebieden en plekken in transitie. Door objecten een laatste ode te geven en juist de nadruk op de beeldtaal te leggen creëert hij een focus op de vergeten vergankelijkheid. Sofie Hollander, afgestudeerd in 2020, Autonoom Beeldende Kunst AKV | St. Joost, kijkt binnen haar onderzoek naar mogelijkheden tot het richten van aandacht op het schijnbaar onzichtbare. Dat wat ten grondslag ligt aan de oppervlakte brengen, en bespreekbaar maken.
Lees verder

Contact informatie

Adres

Stationslaan 111
4815 GW Breda
Noord-Brabant

Telefoon
+31 (0)6 20796294
E-mail
info@witterook.nu
Website
witterook.nu

Residencies