Terug naar overzicht
Residency

Witte Rook

Stationslaan 111
4816 BG Breda
Noord-Brabant

Omschrijving

Witte Rook opereert als een online en offline platform dat zich richt op het geschreven woord, het authentieke beeld en kunstenaarsprocessen. Dit uit zich in het bieden van werkperiodes als Artist in Residence en online publicaties.

Organisatie

Witte Rook is gelegen in de wijk Liniekwartier, een multiculturele buurt in de nabijheid van het station Breda. De werk-, woon- en presentatieplek  bevindt zich letterlijk en figuurlijk op de grens tussen de intimiteit van sociale processen en de snelheid van het stedelijk leven. Witte Rook hecht grote waarde aan het delen van werkproces en ziet het publiceren hierover als een belangrijk onderdeel van de kunstenaarspraktijk.

Programma

Witte Rook heeft een Artist in Residence programma met werkperiode’s die variëren van twee weken tot twee maanden. Jaarlijks zijn er veertien werkperiodes beschikbaar die via een open call (WKNDX) worden toegewezen of op uitnodiging (AIR). Als criterium stelt Witte Rook dat de kunstenaar een omgeving nodig heeft om te komen tot werken, als inspiratie, onderzoek of interactie.

Huidige resident

Catharina residency starts 15 July till 31 August 2019.
Catharina Dhaen
De Vlaamse kunstenaar Catharina Dhaen werkt van 15 juli tot en met 31 augustus in het gastatelier van Witte Rook. Tijdens deze residency werkt ze samen met kunstenaar Féline Minne onder de titel Identity liquid. Beide kunstenaar hebben de schilderkunst als hun discipline en werken nu voor het eerst samen. De overeenkomst tussen hun werk is het onderzoek naar de verbeelding en de weergave van verf waarin alle identiteiten en manieren van leven vloeibaar worden.
Lees verder

Contact informatie

Adres

Stationslaan 111
4816 BG Breda
Noord-Brabant

Telefoon
+31 (0)6 20796294
E-mail
info@witterook.nu
Website
witterook.nu

Residencies