Terug naar overzicht
Residency

Make Eindhoven

NRE-terrein
Gasfabriek 12
5613 CP Eindhoven
Noord-Brabant

Omschrijving

Make Eindhoven is een werkplaats op het NRE-terrein, creatieve stadsbuurt in Eindhoven-centrum. Kunstenaars en designers experimenteren hier met ruimtelijke technieken en materialen. Een plek om te experimenteren, innoveren, creëren en stimuleren; om kennis te delen. Waar anderen fouten zien, zien we mogelijkheden. Door een onbekende weg te volgen, leer je nieuwe vaardigheden en anticipeer je op verrassende resultaten.

Make Eindhoven biedt faciliteiten om te werken met glas, metaal en grafische technieken. Ontdek en onderzoek samen met ons de mogelijkheden van materialen en technieken, vrij van de druk om direct te produceren. Met het scala aan verschillende technieken biedt Make Eindhoven de unieke mogelijkheid om crossovers onder één dak te maken.

Onze werkplaatsen zijn ontworpen om zo veel mogelijk zelfstandig te werken. Het is niet noodzakelijk om vooraf al de nodige technieken te beheersen. Ervaren adviseurs geven instructies over technieken, veiligheid en gereedschappen. Zij delen hun kennis met jou en geven je waar nodig ondersteuning.

Organisatie

Wat begon als twee afzonderlijke workshops, Stichting Beeldenstorm en Grafisch Atelier Daglicht, werd in 2017 één organisatie. Na drie jaar samenwerken als Beeldenstorm / Daglicht, was in 2020 het moment om als één te spreken: Make Eindhoven.

Ons verhaal is niet veranderd. Precies zoals we het vertellen. We omarmen ons erfgoed, creëren in het hier en nu en kijken naar de toekomst. Bovenal zijn we een vrijplaats voor creatieve denkers en doeners wiens handen graag ideeën omzetten in experimenten.

Programma

Onze taakstelling is primair gericht op het mogelijk maken van projecten, zowel facilitair als ondersteunend. Hierbij richten we ons op de creatieve en artistieke makers: kunstenaars, ontwerpers, architecten. Zij werken veelal aan kortlopende projecten. Daarnaast bieden we mogelijkheden om als artist-in-residence onderzoek te doen in het kader van praktijkverdieping.

Contact informatie

Adres

NRE-terrein
Gasfabriek 12
5613 CP Eindhoven
Noord-Brabant

Telefoon
+31(0)40 237 09 68
E-mail
make@makeeindhoven.nl
Website
www.makeeindhoven.nl

Residencies