Terug naar overzicht
Residency

BioArt Laboratories

Oirschotsedijk 14-10
5651 GC Eindhoven

Omschrijving

BioArt Laboratories stimuleert en faciliteert een nieuwe generatie makers om met de biokunsten hands- on, experimenteel, kritisch, grensoverschrijdend, onderzoekend en in dialoog maatschappelijke vraagstukken aan te gaan voor een mooie, duurzame inclusieve wereld. We beschikken over laboratorium- en rapid-prototyping werkplaatsen in historische bunkers, gelegen in een bosrijke omgeving dat rust en serendipiteit uitstraalt. Creatieve makers krijgen bij ons de mogelijkheid om gefocust aan hun projecten te werken voor een periode van 12 weken.

Organisatie
BioArt Laboratories is de National Ontwikkelinstelling voor de Biologische Kunsten, waar we ons toewijden om de bio-kunstgemeenschap volwaardig onderdeel uit te laten maken van het Nederlands cultuurbestel: van het stimuleren van bio-kunst in het onderwijs, de continue zoektocht om nieuwe verbindingen te scheppen en telkens op een originele wijze dialoog te starten tussen diverse disciplines, bedrijfssectoren en groepen uit onze maatschappij, tot het opzetten van talent-ontwikkeltrajecten, programma’s en expositiemogelijkheden voor opkomende makers als springplank voor hun verdere carrière. De instelling richt zich de komende jaren op het bevragen en herdefiniëren van de menselijke ecologie. Hierbij staat de rol van bio-kunst in de overgang naar het Symbioceen centraal: een tijdperk na

het Antropoceen waarin de mens niet meer het middelpunt is, maar in symbiose leeft met natuur, cultuur en technologie. BioArt Laboratories neemt het voortouw met het Symbioceen door diverse innovatieve projecten en programma’s te ontwikkelen vanuit deze onderzoekslijn.

Programma
BioArt Laboratories heeft verschillende programma’s om getalenteerde innovatieve makers te faciliteren en te begeleiden. Hierbij een focus op praktijkontwikkeling en vervaardiging van het werk, tot aan presentatie op internationale platforms zoals de Dutch Design Week en het upscalen van proof-of- concepts naar een pilot-fase. Voor projecten die een praktische verdiepingsslag vereisen, biedt BioArt Laboratories haar artist-in-residence mogelijkheden aan. Voor meer informatie over onze programma’s klik hier.

Contact informatie

Adres

Oirschotsedijk 14-10
5651 GC Eindhoven

Telefoon
+31 (0)61413 7395
E-mail
contact@bioartlab.com
Website
bioartlab.com

Residencies