Terug naar overzicht
Residency

GlasLab Den Bosch

Vughterstraat 299
5611 GE Den Bosch

Omschrijving

Stichting GlasLab Den Bosch is een eigentijds glasatelier, dat professionele kunstenaars en designers uitdaagt om zich te bekwamen in ambachtelijke en innovatieve glasbewerkingstechnieken. De werkplaats biedt ruimte voor experimenten en uitvoeringsvraagstukken in vlakglas, welke onder begeleiding van ervaren glazeniers en een mentor kunnen worden uitgevoerd.

Organisatie                                              
De dagelijkse uitvoering berust bij de twee medewerkers van GlasLab; coördinator Ad van den Hoven en vlakglasspecialist Peggy Hermans. De technische en artistieke begeleiding van de kunstenaars berust ook bij hen.

Stichting GlasLab kent een vrijwillig bestuur dat bestaat uit drie leden met een achtergrond in beeldende kunsten, cultuureducatie, finance en cultureel ondernemerschap.

Programma

Vier makers per jaar worden middels een open call uitgenodigd om in drie maanden tijd een programma te volgen bij GlasLab. Deze periode wordt afgesloten met een expositie in de galerie van het atelier.  Alleen professionele kunstenaars kunnen een aanvraag indienen voor een AiR periode waarbij wordt verwacht dat de kunstenaar een inhoudelijke en/of technische onderzoeksvraag heeft of een projectplan met een belangrijke toepassing voor de vlakglastechieken.

Contact informatie

Adres

Vughterstraat 299
5611 GE Den Bosch

Telefoon
+316 290 216 06
E-mail
info@glaslabdenbosch.nl
Website
www.glaslabdenbosch.nl

Residencies