Terug naar overzicht
Residency

Van Gogh Air Zundert

St. Elisabethlaan 1a
4881 DA Zundert
Noord-Brabant

Omschrijving

Met het Van Gogh artist-in-residence programma wil het Van GoghHuis in Zundert Vincents droom navolgen van ‘het atelier van het Zuiden’. 

Organisatie

Het gastatelier, idyllisch gelegen op het terrein van de protestantse kerk waar Vincents vader preekte, met de kosterswoning en de moestuin, biedt kunstenaars van nu de mogelijkheid om in alle rust een tijdlang te werken. Wat de gasten gemeen hebben, is dat ze op een of andere wijze geïnspireerd worden door het leven en werk van Vincent van Gogh.

Programma

Kunstenaars uit alle windstreken, zowel jonge talenten als gevestigde namen, worden uitgenodigd een tijdlang in Zundert te komen werken. Om in Van Goghs voetsporen te treden en zich te laten inspireren door zijn werk, zijn gedachtengoed en de plek waar hij opgroeide. Een periode van onderzoek, experiment en afzondering in de directe omgeving van zijn geboortegrond is bijzonder en zeer motiverend.

Huidige resident

november 2020
Maurice Nuiten
Maurice Nuiten is beeldend kunstenaar, curator, schrijver en woont en werkt in Breda. Nuiten doorliep van 2013 - 2015 de opleiding Beeldende Kunst /Fotografie, aan de Willem de Kooning academie in Rotterdam. Hierna behaalde hij zijn Master of Fine Art in 2017 aan het Master Institute of Visual Cultures AKV | St.Joost in ’s- Hertogenbosch
Lees verder

Contact informatie

Adres

St. Elisabethlaan 1a
4881 DA Zundert
Noord-Brabant

Telefoon
-
E-mail
studio@vangoghhuis.com
Website
vangoghhuis.com/gastatelier/

Residencies