Terug naar overzicht
Residency

Van Gogh Air Zundert

Markt 27
4881 CN Zundert
Noord-Brabant

Omschrijving

Met het Van Gogh artist-in-residence programma wil het Van GoghHuis in Zundert Vincents droom navolgen van ‘het atelier van het Zuiden’. 

Organisatie

Van Gogh AiR heeft twee gastateliers ter beschikking.

  • De Kosterswoning naast het Van Goghkerkje. Kunstenaars verblijven een maand in de oude kosterswoning en werken in het naastgelegen atelier. Na afloop exposeren ze de resultaten van hun werkperiode in de Van GoghGalerie. Vlak bij het Van GoghHuis, in het centrum van het dorp, is op deze plek met de weelderige moestuin tussen hoge bomen de geest van Van Gogh goed voelbaar.
  • Vlaamse schuur op Landgoed De Moeren. Kunstenaars verblijven en werken twee maanden in de monumentale Vlaamse schuur op Landgoed De Moeren, in de nabijheid van het landhuis en het trappistenklooster. Midden in de natuurgebieden, met bossen en heide, waar Vincent treffend over schreef in zijn brieven en die hem als schilder veel inspiratie boden. Dit landgoed maakt deel uit van het toekomstig Van Gogh Nationaal Park. De werkperiode wordt afgesloten met een Open Atelier weekend.

Programma

Kunstenaars uit alle windstreken, zowel jonge talenten als gevestigde namen, worden uitgenodigd een tijdlang in Zundert te komen werken. Om in Van Goghs voetsporen te treden en zich te laten inspireren door zijn werk, zijn gedachtengoed en de plek waar hij opgroeide. Een periode van onderzoek, experiment en afzondering in de directe omgeving van zijn geboortegrond is bijzonder en zeer motiverend.

Huidige resident

april 2021
Rachel Gruijters
Rachel Gruijters (1992)is een beeldend kunstenaar die voornamelijk werkt met fotografie en film met een bijzondere interesse voor persoonlijke geschiedenis, herinneringen en de performatieve aspecten van de belichaming van historisch geïnspireerde personages. Rachel heeft een masterdiploma in beeldende kunst van KASK / School of Arts in Gent.
Lees verder

Contact informatie

Adres

Markt 27
4881 CN Zundert
Noord-Brabant

Telefoon
-
E-mail
studio@vangoghhuis.com
Website
vangoghhuis.com/gastatelier/

Residencies