Terug naar overzicht
Residency

Van Gogh Air Zundert

St. Elisabethlaan 1a
4881 DA Zundert
Noord-Brabant

Omschrijving

Met het Van Gogh artist-in-residence programma wil het Van GoghHuis in Zundert Vincents droom navolgen van ‘het atelier van het Zuiden’. 

Organisatie

Het gastatelier, idyllisch gelegen op het terrein van de protestantse kerk waar Vincents vader preekte, met de kosterswoning en de moestuin, biedt kunstenaars van nu de mogelijkheid om in alle rust een tijdlang te werken. Wat de gasten gemeen hebben, is dat ze op een of andere wijze geïnspireerd worden door het leven en werk van Vincent van Gogh.

Programma

Kunstenaars uit alle windstreken, zowel jonge talenten als gevestigde namen, worden uitgenodigd een tijdlang in Zundert te komen werken. Om in Van Goghs voetsporen te treden en zich te laten inspireren door zijn werk, zijn gedachtengoed en de plek waar hij opgroeide. Een periode van onderzoek, experiment en afzondering in de directe omgeving van zijn geboortegrond is bijzonder en zeer motiverend.

Huidige resident

1 januari - 31 januari 2020
Tahné Klein
Tahné Klein heeft in januari 2020 gewerkt in het gastatelier van het Van GoghHuis. De resultaten daarvan zijn tot eind februari te bewonderen in de Van GoghGalerie. Na het lezen van de brieven van Van Gogh heeft Tahné Klein foto’s gemaakt van modellen in de rol van Vincents familieleden, waarmee hij een innige correspondentie onderhield. De ensceneringen aan een antieke schrijftafel brengen de bijzondere relatie tussen Vincent en zijn familieleden tot uitdrukking.
Lees verder

Contact informatie

Adres

St. Elisabethlaan 1a
4881 DA Zundert
Noord-Brabant

Telefoon
-
E-mail
studio@vangoghhuis.com
Website
vangoghhuis.com/gastatelier/

Residencies