Terug naar overzicht
Residency

PARK

Wilhelminapark 53
5041 ED Tilburg
Noord-Brabant

Omschrijving

PARK richt zich op actuele ontwikkelingen binnen de hedendaagse kunst én op kunstenaars met gedegen ervaring en bewezen kwaliteit. Er wordt plek geboden aan regionale collega’s maar ook aan landelijk of internationaal opererende kunstenaars, juist om een positieve bijdrage aan de discussie over actuele kunst tot stand te brengen.

Organisatie

PARK is een kunstinitiatief opgericht in 2013 door Rob Moonen in samenwerking met een aantal andere Tilburgse kunstenaars. Op dit moment bestaat de PARK werkgroep uit Linda Arts, René Korten, Rob Moonen en Liza Voetman. 

Programma

Eén keer per jaar biedt PARK een kunstenaar de gelegenheid voor een werkperiode van 8 weken tijdens de zomerperiode. De werkperiode sluit af met een publieke presentatie die in samenspraak met de kunstenaar vorm krijgt. PARK is een niet-commerciëel podium voor beeldende kunst in Tilburg waar experimentele benaderingen worden aangemoedigd. PARK beschikt over een ruimte van ongeveer 250 m² en biedt een programma van tentoonstellingen, optredens, workshops, discussies en concerten. Het ligt op 8 minuten loopafstand van het centraal station. Museum de Pont en TextielMuseum zijn directe buren. PARK focust op solo- en groepsexposities van jonge en mid-career kunstenaars. Daarnaast wordt de ruimte regelmatig gebruikt als plaats van productie.  

Contact informatie

Adres

Wilhelminapark 53
5041 ED Tilburg
Noord-Brabant

Telefoon
-
E-mail
info@park013.nl
Website
www.park013.nl

Residencies