Terug naar overzicht
Residency

Park Zuiderhout

Park Zuiderhout
Arnold Janssenlaan 46
4847 DK Teteringen

Omschrijving

Air De Missie geeft kunstenaars de gelegenheid om de betekenis van religie, levensbeschouwing en spiritualiteit in onze hedendaagse samenleving – met name voor ouderen – te onderzoeken. De interactie met bewoners vormt een belangrijk onderdeel van de residentieperiode.

Organisatie

Park Zuiderhout is een bijzondere plek met een rijke historie. Het bijna honderdjarige Missiehuis in Teteringen (Breda) wordt omringd door de bossen. Wat eens een groot-seminarie was, is nu een bloeiende woonwijk voor kwetsbare ouderen waar het leven gevierd wordt. Nog steeds is een derde van de bewoners religieus, vooral paters en broeders van verschillende congregaties. Er wordt gewerkt en gelogeerd in het oude Missiehuis.

Programma

Air De Missie biedt drie residenties van drie maanden. Eén van de residenties is bedoeld voor een kunstenaar uit een voormalig missieland. Via een Open Call en op uitnodiging worden residenties door een selectiecommissie toegewezen. Elk jaar zal er een groepstentoonstelling in het Stedelijk Museum Breda worden gehouden. In deze expositie wordt een relatie gelegd met de collectie cultureel erfgoed van het museum. Tijdens elke residentie vindt er een bezoek van een curator plaats. Bovendien zal er elk jaar een snuffelatelier voor één maand beschikbaar zijn voor verse alumni van AKV | St. Joost.

Contact informatie

Adres

Park Zuiderhout
Arnold Janssenlaan 46
4847 DK Teteringen

Telefoon
076-578 41 94
E-mail
airdemissie@parkzuiderhout.nl
Website
www.parkzuiderhout.nl/airdemissie

Residencies