Terug naar overzicht
Event

Roadtrip in Brabant

di 12 november – do 14 november
Tilburg, Oisterwijk, Breda, 's-Hertogenbosch, Eindhoven

Op 12 en 14 november is er een roadtrip in Brabant. We bezoeken, per bus, deze dagen een aantal locaties in de provincie waar de vergaande samenwerking tussen Artists in Residence, werkplaatsen en presentatie-instellingen zichtbaar is, of zichtbaar wordt gemaakt. Inschrijven voor één dag is mogelijk, echter geven beide dagen een vollediger beeld van de samenwerkingen. Deze twee dagen zullen de bestaande verbanden tussen werkplaatsen, Artist in Residence programma’s en presentatie-instellingen ter plaatse nader worden beschouwd en toegelicht onder leiding van Nils van Beek (dinsdag) en Kurt Vanbelleghem (donderdag).

Programma

Dinsdag 12 november ligt de focus op Tilbrug, Oisterwijk en Breda  met een bezoek aan de Lochal, Gastatelier Leo XIII, Sundaymorning@ekwc, Witte Rook en Stedelijk Museum Breda met als speciale gasten SEA Foundation, Kunstpodium T, Club Solo, AnnAtopia De Boshut, AIR van Gogh Zundert en Tilt.

Meld je hier aan voor dinsdag 12 november.

Donderdag 14 november worden ’s-Hertogenbosch en Eindhoven bezocht met de Yoonzaal/Willem Twee studios, het Grafisch Atelier ’s-Hertogenbosch, het Werkwarenhuis, Baltan Laboratories, Beeldenstorm/Daglicht met als speciale gasten November Music, Boulevard festival, Ecodorp Boekel, Paviljoen ongehoorde muziek, United Cowboys, De Fabriek en TAC.

Meld je hier aan voor donderdag 14 november.

De Artists in Residence, waarvan er nu dertien samenwerken in het AIR waarbij de één zich meer richt op inspiratie of historie, de ander zoekt juist de interactie met de omgeving op of legt de focus op thema of materiaalgebruik. Echter allen maken met overtuiging onderdeel uit van een groter netwerk en stimuleren daarmee het kunstenklimaat.

Deze roadtrip wordt georganiseerd door het samenwerkingsverband van Artist in Residence programma’s AIR platform Brabant en wordt met ondersteund door Kunstloc Braban