Terug naar overzicht
Event

Artist in Residence: Nele Brökelmann

ma 9 november – zo 15 november
Witte Rook
Can a platform encourage us to wander through the
non-linear layers of the world?
De komende maanden heeft Witte Rook – naast Tina Umer – Nele Brökelmann te gast als Artist in Residence. Nele is een kunstenaar die geïntrigeerd is door de menselijke behoefte aan betekenisstructuren. Binnen haar artistieke praktijk vraagt ​​ze zich altijd af waar de grenzen voor kunst liggen en aan welke kant ze wil staan. Ze onderzoekt de mechanismen van geïnstitutionaliseerde geloofs- en machtsstructuren, en de tegenstelling tussen actieve en passieve rollen binnen samenlevingen. Wat kunnen deze tegenstellingen en onderlinge afhankelijkheden ons leren over de bekende vormen van samenleven en wat kan er naar voren komen door ze anders te interpreteren en uit te voeren, waarbij de onbekende factoren worden omarmd?

“Voor de onderzoeksresidentie bij Witte Rook wil ik het navertellen van onze eigen verhalen als uitgangspunt nemen om te kijken naar het moment waarop ons raamwerk van de werkelijkheid verschuift – het korte moment waarop we in resonantie zijn.

Ik schrijf teksten, maak analytische tekeningen, experimenteer met (fysieke) materiaallagen in de ruimte van Witte Rook en begin mijn onderzoeksresultaten experimenteel in mijn website te verwerken. De onderzoeksresidentie vindt plaats in oktober en december 2020.”

Tussendoor toont Nele haar bevindingen van 9 – 15 november in de vorm van een procespresentatie. Graag nodigen we je uit, indien mogelijk virtueel of fysiek, om langs te komen en feedback met haar te delen, zodat Nele jouw ervaring mee kan nemen bij de verdere ontwikkeling van de opzet en het onderzoek. Houd hiervoor onze socials in de gaten!

De residency van Nele is mede mogelijk gemaakt door Stroom Den Haag