Terug naar overzicht
Event

Bo Stokkermans

vr 14 februari – zo 16 februari
Witte Rook

“Mijn praktijk is een onderzoek naar de mogelijkheden van (over)leven. hoe kan het experiment de basis voor een levenshouding zijn, ofwel hoe kan mijn leven een onderzoek zijn, gericht op (be)vragen inplaats van het conserveren van antwoorden.”

Bo Stokkermans heeft een werkperiode van 3 februari – 17 februari 2020. De resultaten hiervan zijn te zien van vrijdag 14 februari tot en met zondag 16 februari 2020. Voor Bo Stokkermans is zijn WKNDX-werkperiode onderdeel van een doorlopend onderzoek naar het praktisch onderzoeken doormiddel van een set condities, maar daarin juist een experiment naar een nieuwe werkmethode bieden. Daarbij zet hij de twee weken in om te kijken vanuit een meer gekaderd perspectief, hoe kan hij zich verdiepen door concentratie in plaats van verdiepen door verbreding? Het zoeken om het zoeken, om onvermijdelijk iets te vinden.

Opening
Vrijdag 14 februari 2020 19:30 – 22:00 uur
Dit jaar maakt Witte Rook een koppeling tussen WKNDX en het XTRA-programma. In dat kader heeft Bo een groepsexpositie gecureerd die op dezelfde dag opent. Deelnemende kunstenaars zijn Fatima Beker, Goran Bjeljac, Niels Goos, Bart van Haren, Bas van den Hurk & Jochem van Laarhoven en Miles Worner.

Daarna is de eindpresentatie en groepsexpositie te zien zaterdag 15 en zondag 16 februari 2020
van 13:00 – 17:00 uur.

Bo is zelf alle dagen aanwezig.

Witte Rook
Stationslaan 111
4815 GW Breda