Terug naar overzicht
Event

Danielle Lemaire | Tout n’est que rêve

vr 1 november – za 30 november
Van Gogh Air Zundert

Danielle Lemaire maakt kleine en grote gedetailleerde tekeningen en schilderijen, geeft incidenteel geluidsperformances, brengt geluidswerken, boeken en ander drukwerk uit en maakt tentoonstellingen. Ze is programmeur kunst bij Extrapool in Nijmegen en geeft incidenteel workshops schilderen en tekenen aan particulieren en bedrijven.

Danielle’s tekeningen en schilderijen bevatten veelal onderwerpen als ‘lege’ interieurs waarin menselijke aanwezigheid wordt gesuggereerd; schaduwen/sporen van menselijk leven; een visioen of droom. Het beeld kan worden bevolkt door bekende of bevriende personen, een zelfportret, mensen aan wie een specifieke persoonlijke herinnering is verbonden of anonieme mensen in een séance- achtige setting. Ze is gefascineerd door het idee dat de mens in de wereld tijdelijk fysiek aanwezig is en na zijn vertrek sporen nalaat in de ruimte die hij/zij innam; sporen die niet direct waarneembaar, maar wel aanwezig zijn en invloed hebben op het huidige van een ruimte. Dat kan een architectonische ruimte zijn, maar ook een landschap.

In een aantal projecten van de afgelopen jaren heeft ze zich verdiept in het personage en leven van een bijzondere historische persoon/kunstenaar. Met een serie tekeningen gaat Danielle Lemaire in op de tekeningen van Van Gogh, zijn leven in Nuenen, de omgeving van het kostershuis in Zundert, een ontdekking in Londen en het fenomeen Jo Bonger. De titel Tout n’est que rêve is een zin uit het dagboek van Jo Bonger na de dood van Theo van Gogh, met wie ze getrouwd was.

Opening vrijdag 1 november 2019 om 17.00 uur
Openingstijden tot en met zaterdag 30 november
wo – za van 12.00 – 17.00 uur
meer info

Van GoghGalerie
Elisabethlaan 1a
4881 DA Zundert