Terug naar overzicht
Event

Eindpresentatie Tim Meijer en Sofie Hollander

vr 18 september – zo 20 september
Witte Rook

Tim Meijer en Sofie Hollander hebben beide een korte werkperiode bij Witte Rook. De resultaten hiervan zijn te zien in een eindpresentatie, te zien in het weekend van 18, 19 en 20 september 2020.

Tim Meijer, afgestudeerd in 2016, Fotografie AKV | St. Joost, legt verloren herinneringen vast in gebieden en plekken in transitie. Door objecten een laatste ode te geven en juist de nadruk op de beeldtaal te leggen creëert hij een focus op de vergeten vergankelijkheid: een persoonlijke omgeving vol met herinneringen, kwetsbaar maar wordt toch relatief makkelijk vergeten of achtergelaten, krijgt materialisme de overhand? Gebouwen of gebieden die in transitie zijn, langzaam verdwijnen integreren Tim, omdat deze plekken een verhaal vertellen. Een verhaal over het leven, zonder dat mensen vaak fysiek aanwezig zijn.

Sofie Hollander, afgestudeerd in 2020, Autonoom Beeldende Kunst AKV | St. Joost, kijkt binnen haar onderzoek naar mogelijkheden tot het richten van aandacht op het schijnbaar onzichtbare. Dat wat ten grondslag ligt aan de oppervlakte brengen, en bespreekbaar maken. Tijdens haar werkperiode laat ze zich leiden door wat de omgeving en/of interactie tussen haar en de kunstenaars bij Witte Rook teweegbrengt. Welke aanwezigheid zou zij naar de voorgrond willen brengen en waarom?

Opening vrijdag 18 september 2020
19:30 – 22:00 uur
Daarna is de presentatie te zien op zaterdag 19 en zondag 20 september
13:00 – 17:00 uur