Terug naar overzicht
Event

Fenna Koot – winnaar AKV St Joost|Van Gogh AiR prijs 2020 (Van GoghGalerie)

vr 1 januari – zo 31 januari
Van Gogh Galerie

Fenna Koot plaatste een rouwadvertentie om het geboortehuis van Vincent van Gogh als dood te kunnen beschouwen, om zo een ruimte te kunnen scheppen waarbinnen het huis herdacht wordt in plaats van een ruimte waarin het huis een nieuw leven krijgt. Ze wilde nagaan wat er niet meer is en wat nog wel. Hoe waren de muren geplaatst, hoe heeft de familie hier binnen en hier buiten geleefd? Wat was de huiselijke sfeer, hoe stond deze in relatie tot de tijd waarin de Van Goghs leefde?

“Binnen mijn presentatie heb ik de Van GoghGalerie door middel van hangende doeken verdeeld in een gang en drie kamers. Deze compositie komt overeen met de muren van het geboortehuis van Vincent van Gogh. De tegen ooghoogte aan hangende doeken spelen naast hun rol als ‘muur’ ook een bepalende rol om het gezichtsveld van de toeschouwer te beïnvloeden. Het spelen met zien en gezien worden, het zichtbaar maken of afschermen van werk, het delen en achterhouden van informatie zijn de condities die ik heb gesteld om het huis te kunnen herdenken”, aldus Fenna Koot.

Fenna Koot maakte een film van haar residency https://youtu.be/uf_gPHfthpE

Vanwege corona-voorschriften is de tentoonstelling t/m 19 januari 2021 niet te bezoeken. Daarna is de tentoonstelling te bezoeken tot eind januari 2021. Bij bezoek aan de tentoonstelling gelden de corona 1,5m richtlijnen.

Openingstijden wo – zo van 12.00 – 17.00 uur.

Toegang gratis.

Van GoghGalerie
Elisabethlaan 1a
4881 DA Zundert