Terug naar overzicht
Event

Gilly van Zanten | In a moment or two we tune in

vr 28 februari – za 29 februari
Gastatelier Leo XIII

Gilly van Zanten (NL, winner Leoprijs 2019) is een multimediale kunstenaar die woont en werkt in Amsterdam. Hij studeerde beeldende kunst aan het AKV St. Joost in ‘s-Hertogenbosch en behaalde afgelopen jaar zijn Master of Fine Arts in Utrecht. Het uitgangspunt van zijn werk is een continu denken over taal en de consequenties ervan: van volgorde tot rangorde en geluiden. Een kleine verandering in de details of de samenstelling van een object kan een kleine of grote impact hebben op de taal zelf, op de boodschap of de betekenis. Onder invloed van die verandering ‘beweegt’ de realiteit en treedt deze op de voorgrond. Onderdeel van zijn praktijk is het improviseren, componeren en initiëren van (cross-over) evenementen die zich tussen het domein van de beeldende kunst en de muziek begeven.

In zijn performances geeft Van Zanten de bewegingen van zijn werken weer door hun plaats, aanwezigheid, staat en transformatie tot uitvoering te brengen. Daarnaast heeft hij zijn interesse in en ervaring met het combineren van akoestische en elektronische geluidsimprovisaties verwerkt in zijn visuele presentaties. Zodoende tracht hij het werk terug te brengen tot ‘object trouvé’, en tegelijkertijd uit te dragen als iets dat ontwikkeld is.

Ter afsluiting van zijn werkperiode creëert Van Zanten verschillende fysieke en mentale ruimtes middels gezamenlijke en individuele interventies. Tijdens deze site-specific performance, die zal moduleren tussen compositie en improvisatie, vormen alle objecten en elementen in de ruimte een aanleiding tot beweging en contact.

Opening
28 februari 2020 om 20:00 uur
Open 29 februari 2020
Openingstijden: 13:00 – 17:00 uur

Programma
Vrijdag 28 februari aanvang 20:00 uur 

Ruimtelijke performance in een formatie met klarinet en toetsen (en verschillende geluidsbronnen) door Gijs Wilderom, Maurice Trotsky en Gilly van Zanten
Vormen en objecten gieten in gips
‘Spacing Microphone’ – echo modulatie door de hele ruimte
Rieten vormen en objecten vlechten
Site-specific performance met publiek

Zaterdag 29 februari aanvang 13:00 – 17:00 uur
Presentatie van het residu van de performances van vrijdagavond
Ruimtelijk improvisatiestuk

Gastatelier Leo XIII
Leo XIII Straat 90H
Tilburg