Terug naar overzicht
Event

Eindpresentatie WKNDX/XTRA | Jessica van Deursen – Daniel Arthuus

vr 19 juni – zo 21 juni
Witte Rook

Jessica van Deusen | The Great Health

Dionysos, de mythische beschermer van de wildernis, inspireerde Nietzsche tot het idee van ”Die Grosse Gesundheit”, waarin een samenleving vergankelijkheid, destructie, walging, gekte, chaos, intens seksuele drift, lijden, pijn, de dood, angst, en onzekerheid, als waardevolle kwaliteiten omarmt en beschouwt als noodzakelijke onderdelen voor een natuurlijk balans in het leven.

Performers Monique en Jessica van Deursen (a.k.a. Alter Moderna) nodigen je uit om een performatieve post-covid-19 cleanse te komen ontvangen. Je kunt jouw gratis – maar wel zeer exclusieve sessie – reserveren door te mailen naar studio@jessicavandeursen.com
Maar wees snel! Want de eerste sessies zijn al volgeboekt. Max. 3 personen per sessie.

Sessietijden vrijdag 19 juni:
19:30 – 20:00
20:30 – 21:00
21:30 – 22:00

Op zaterdag 20 en zondag 21 juni, kan de expositieruimte vrij betreden worden.

Dit jaar verbindt Witte Rook kunstenaars met elkaar door ze een gezamenlijke werkperiode aan te bieden. Kunstenaars hebben een eigen werkplek, maar er is ruimte om met elkaar samen te werken.

Gedurende zijn residentie bij Witte Rook heeft Daniel Arthuus zijn ruimte getransformeerd tot een ruimte van eerbied aan het primitieve. Geïnspireerd door wetenschap, filosofie en religie zoekt Daniël naar de oorsprong van de mens en dompelt de bezoeker in een dierlijke wereld. Een wereld zonder ontzag voor de ideeën van een god.

Ook nodigt hij iedereen uit voor cocktails met bladgoud, cake en snoep om op onze perceptie van de realiteit te toasten. Deze feestelijke gelegenheid zal buiten deze kamer van eerbied plaatsvinden. Daniel zoekt hiermee de dialoog tussen de installatie en de buitenruimte, hij onderzoekt de relatie tussen zijn convictie van een goddeloze wereld en de realiteit waarin hij leeft met zijn behoefte om het leven te vieren.
meer info: https://www.facebook.com/events/2398498890443509/

Wil je op anderhalve meter afstand proosten op de perceptie van realiteit en een covid-19 cleanse? Meld je dan aan, dan zijn er vrijdag voldoende mondkapjes en bladgoud cocktails aanwezig. Witte Rook houdt zich hiermee aan het anderhalve meter protocol.