Terug naar overzicht
Event

ONLINE OPENING Kwinnie Lê | Lea Theunissen

vr 20 maart – zo 22 maart
** Witte Rook is tot nader orde gesloten voor publieke evenementen, deze opening is enkel online bij te wonen **

** Witte Rook is tot nader orde gesloten voor publieke evenementen, deze opening is enkel online bij te wonen **

Kwinnie Lê werkt tijdens haar WKNDX van 9 maart 2020 tot en met 23 maart 2020 bij Witte Rook. Tijdens haat WKNDX-periode werkt kunstenaar Lea Theunissen ook als resident in ons XTRA-programma.

Kwinnie studeerde aan de Willem de Kooning Academie. Met een achtergrond in filosofie heeft zij als doel onderzoek te ontwikkelen door middel van artistieke methoden en hiermee lichaamspolitiek in het huis te bevragen.
“Als performance art een poging is om de grenzen van je lichaam op te zoeken, wat gebeurd er dan als je niet meer terug kan gaan naar de staat voorheen? En wanneer begint of eindigt een performance dan eigenlijk? Korte stukken vanuit mijn geschreven gedichten heb ik door middel van de handpoke techniek, op mijn lichaam getatoeëerd. Het is een performance die door vloeit naar mijn dagelijks leven. Een performance die levenslang door zal gaan.”

Lea Theunissen (1981) is beeldend kunstenaar, schrijver/dichter en performer. Ze studeerde af in 2015 aan AKV | St.Joost te Breda. Zij is een kunstenaar met een voorkeur voor taal. Bij Witte Rook gaat zij de XTRA-werkperiode gebruiken als een lege ruimte. De werkperiode loopt ze gelijk met de WKNDX-periode van Kwinnie Lê.

ONLINE opening
vrijdag 20 maart 20:00 – 22:00 uur

Witte Rook
Stationslaan 111
4815 GW Breda