Terug naar overzicht
Event

MIN20MAX40 #2 | Zichtbaarheid: nieuwe middelen en oude technieken

do 7 mei – vanaf 14:00
Facebookpagina AIR platform Brabant

Deze uitdagende tijden vragen om andere methodes, blijf vooral thuis en ontmoet ons. Ergo we gaan online met MIN20MAX40. In gesprekken van minimaal 20 en maximaal 40 minuten spreekt Juliet Gagnon met gasten die hun persoonlijke ervaringen delen over actuele onderwerpen die Artist in Residence nu tegenkomen. Iedere donderdag om 14.00 uur wordt telkens een ander aspect belicht wat nu de aandacht verdiend.

De tweede in de reeks van vier legt de focus op zichtbaarheid in coronatijden. Hoewel digitalisering inmiddels wel zijn weg heeft gevonden naar bezoekers was het nooit bedoeld om de fysieke ervaring te vervangen. In plaats van wat er niet kan hebben onze gasten gekeken naar wat wel kan zoals de eindexamenstudenten van AKV | St. Joost Breda.

Juliet gaat in gesprek met Sofie Hollander en Malú van der Bijl van Inblik Radio, een online radio en podcast. Inblik is een platform met veranderende locatie en thematiek. In de radio wordt onderzoek gedaan naar steeds andere omgevingen. Iedere woensdagmiddag vanaf 16.00 uur brengen zij hun blik(ken) naar buiten middels live radio. Inblik Radio heeft op het moment twee segmenten: De hulplijn voor Tijdverdrijf en het Klassenportret.

De Hulplijn voor Tijdverdrijf is een bellijn met het doel de beller/luisteraar te vermaken.
“Hulplijn voor Tijdverdrijf geeft een reactie op massale vermaakindustrie dat inspeelt op de wens naar besteding van vrije tijd.”

Het Klassenportret vormt een bundeling van visies en makersschap dat zich gaande de jaren heeft ontwikkelt binnen de eindexamenklas Beeldende Kunst AKV Sint Joost. “Wij zijn onderdeel van deze klas en duiken iedere week in de wereld van een van onze medestudenten.”

Ook is kunstenaar Ian Skirvin in de uitzending. Hij vertelt over zijn samenwerkingsproject met Robbert Brinkman, Marina Heuvelman, Jesse Immanuel Bom en Wessel Verrijt. Na een intensieve werkperiode waren de kunstenaars van plan om een voorstelling te presenteren, echter door de gehele COVID-19 situatie waren ze genoodzaakt om een andere vorm te bedenken.

“Het weekend van 14 maart was het eerste weekend waarbij evenementen in Brabant met meer dan 100 bezoekers niet mochten doorgaan. Van ons werd op dat moment gevraagd om snel te anticiperen. Daarom hadden we al eerder mogelijke scenario’s doorgenomen zodat we voor zo min mogelijk onvoorziene verrassingen komen te staan. In de samenstelling van makers werken we met vier beeldend kunstenaars en filmmaker Jesse Immanuel Bom.”

Film speelt een belangrijke rol in de samenwerking en de stap van voorstelling naar film was logisch. Momenteel wordt de film gemonteerd en op een later moment groots gepresenteerd in TAC. Alvast een voorproefje, bekijk dan nu de trailer en tune morgen in vanaf 14:00 uur via de Facebookpagina van AIR platform Brabant!