Terug naar overzicht
Event

MIN20MAX40 #3 | Duurzaamheid: als natuurlijke noodzaak

do 14 mei – vanaf 14:00
Facebookpagina AIR platform Brabant

Deze uitdagende tijden vragen om andere methodes, blijf vooral thuis en ontmoet ons. Ergo we gaan online met MIN20MAX40. In gesprekken van minimaal 20 en maximaal 40 minuten spreekt Juliet Gagnon met gasten die hun persoonlijke ervaringen delen over actuele onderwerpen die Artist in Residence nu tegenkomen. Iedere donderdag om 14.00 uur wordt telkens een ander aspect belicht wat nu de aandacht verdiend.

De derde in de reeks gaat over de natuurlijke noodzaak van duurzaamheid. Het project Rewrite the Future schrijft de geschiedenis in wording van de Nieuwe Bossche School. Casper Herselman van studio ATTAK vertelt hoe de liefde voor de handgedrukte poster Studio Boot, Grafisch Atelier Den Bosch, Studio Turbo en Autograph verbond in duurzame denkbeelden. Kunstenaar Bo Stokkermans ziet het samenwerken met de omgeving juist als noodzakelijke handeling voor zijn kunstenaarschap. Na een anderhalf jaar durend verblijf in de openbare ruimte begon hij aan het aftasten van de grenzen van het instituut met een reeks residencies toen de coronacrisis uitbrak.

Juliet Gagnon is de artistiek leider van het literaire platform Watershed. Op donderdag 30 april startte ze met de eerste van een serie van vier gesprekken om 14.00 uur op de Facebookpagina van AIR platform Brabant. Heb je vragen gedurende de sessie, dan kun je deze achterlaten in de comments. Juliet zal als de tijd het toelaat er graag op ingaan. Mocht je andere vragen of opmerkingen hebben, stuur dan een bericht naar info@airbrabant.nl

30 april           De problematiek van het reizen: residencies op afstand
7 mei               Zichtbaarheid: nieuwe middelen en oude technieken
14 mei           Duurzaamheid: als natuurlijke noodzaak
21 mei             Toekomst: in het post-Coronatijdperk

Wat: MIN20MAX40 online gesprekken
Waar: Facebook AIR platform Brabant
Wanneer: Donderdag 14 mei en 21 mei.
Tijd – 14.00 uur tot maximaal 14.40 uur
Voor wie – kunstenaars, AIR programma’s, instellingen, kunstprofessionals