Terug naar overzicht
Event

Kamila Wolszczak | SUWaczek

ma 28 oktober – zo 10 november
Boschstraat 22, 4811 GH Breda

Kamilla Wolszczak (1988, PL) heeft een BFA in schilderen en een MFA in kunstbemiddeling, Academie voor kunst en design in Wroclaw (PL). Ze is een performancekunstenaar met een achtergrond voor beeldende kunst, kunstbemiddelaar en initiatiefnemer van artistieke projecten aan de basis. Kamilla maakt projecten over relaties tussen de kijker, kunstenaar en ruimte met performance art, installaties, interventies en tekeningen. Ze is oprichter en organisator van collectieve tentoonstellingen van kunstenaars in onafhankelijke ruimtes: Universal Self-Supporting Exhibitions en SUWaczek pop-upgalerijen met kinderen.

SUWaczek is de kleinste kunstgalerie in Breda uitgevonden door Kamila Wolszczak en gemaakt met kinderen. Elk van de jonge kunstenaars verzamelden 75 objecten. Deze objecten of kleine schatten bevatten gemeenschappelijke verhalen uit Polen en Nederland. Ze komen uit twee culturen waarmee deze jonge kunstenaars erg vertrouwd zijn. De objecten werden omgezet in tweetalig, kleurrijke helden van het dagelijks leven.

Kunstenaars: Kamila Wolszczak en kinderen uit Breda: Dorota Opiełka, Maks Opiełka, Maja Pełka, Jakub Pełka, Rosalie Roguska, Liliana Roguska, Marcel Rynkun, Sebastian Rynkun
meer informatie

SUWaczek is 24 uur per dag geopend
26/10/2019 – 10/11/2019
Boschstraat 22
4811 GH Breda