Terug naar overzicht
Event

Presentatie film Mirte van Duppen

za 16 oktober – zo 24 oktober
Make Eindhoven


In samenwerking met Make Eindhoven presenteren we op zondagmiddag 17 oktober, 14:00 uur  Het begint met een kamer voor jezelf / It begins with a room of one’s own een video – installatie van Mirte van Duppen & Lotte Lentes.

De film is een interpretatie van een werkperiode als Artist in Residence. Kunstenaar Mirte van Duppen filmde bij elf residencies in Brabant de werk- en woonruimtes. 
Hoewel de ruimtes leeg zijn van personen zijn er tal van sporen te vinden die de aanwezigheid van de kunstenaar doen vermoeden. Met oog voor detail en subtiel gebruik van beeldrijm schetst Mirte een visuele ervaring van deze locaties. Vervolgens reageerde schrijfster Lotte Lentes op deze beelden in tekst. Door op een poëtische en associatieve wijze op de beelden te reflecteren, wordt de kijker uitgenodigd zich in te leven in de rol van resident. 


De film is vanaf zaterdag 16 oktober gedurende de gehele Dutch Design Week te zien bij Make Eindhoven.

De film is gemaakt in opdracht van AIR platform Brabant met ondersteuning van Kunstloc Brabant met als locaties: De Fabriek Eindhoven, Make Eindhoven, United Cowboys, AnnaAtopia, Witte Rook, Glaslab Den Bosch, United Cowboys, Baltan Laboratories, Park Zuiderhout Air de Missie, Leo XIII, SEA Foundation, Van Gogh Air Zundert.