Terug naar overzicht
Event

Roberto Pérez Gayo en Gabriel .A. Maher | Infraestructures for Participation

vr 6 maart – vr 24 april
** Helaas is Baltan Laboratories gesloten tot en met 31 maart, zij volgen hierin de maatregelen van RIVM **

!Helaas is Baltan Laboratories gesloten tot en met 31 maart, zij volgen hierin de maatregelen van RIVM!

In de stedelijke ruimte zijn gentrificatie, de commercialisering van de openbare ruimte en het gebruik van algoritmische technologieën volop in ontwikkeling. Om de impact die deze ontwikkelingen hebben op identiteitsvorming, gedrag en sociale relaties te begrijpen, is het cruciaal om naar de rol van ontwerp te kijken. Hoe beïnvloeden deze infrastructuren de hedendaagse stedelijke ruimte? En welke invloed heeft dit op de inclusiviteit van de stad?

Ontwerpers Roberto Pérez Gayo en Gabriel .A. Maher onderzochten dit tijdens de 6-weekse residency ‘The Future of Strijp-S’, georganiseerd door Baltan Laboratories en Trudo. In deze periode deconstrueerden en visualiseerden de ontwerpers verschillende processen en technologieën die een rol spelen in de ontwikkeling van Strijp-S. Ze onderzochten wat voor een invloed deze infrastructuren hebben op gedrag en machtsverhoudingen in de openbare ruimte. In deze expositie presenteren Roberto en Gabriel hun onderzoek en resultaten.

The Future of Strijp-S

Baltan en Trudo hebben deze residentie over de toekomst van huisvesting en stadsontwikkeling opgezet om kruisbestuivingen en experimenten te stimuleren en nieuwe samenwerkingen op te zetten. Het programma fungeert als een motor voor talentontwikkeling voor professionele creatieven, met een focus op sociale kwesties.

Opening
Vrijdag 6 Maart 2020 om 17:30 uur
Performance of Research & Publication Presentation
17 April 2020
Meer info

Baltan Laboratories, Natlab
Kastanjelaan 500
Eindhoven
Gratis toegankelijk

Dit project wordt vriendelijk ondersteund door Creative Industries Fund NL, Provincie Noord-Brabant en Stichting Cultuur Eindhoven.