Terug naar overzicht
Event

Vrouwenmantel Art Research Group & Mike Megens

za 10 juli – zo 11 juli
Witte Rook, Breda

 

Witte Rook verbindt kunstenaars met elkaar door ze een gezamenlijke werkperiode aan te bieden. Voor Vrouwenmantel en Mike Megens is dit van maandag 21 juni tot en met zondag 11 juli 2021. Ieder werkt voor zich in een aparte ruimte, maar er is gelegenheid om met elkaar het gesprek aan te gaan over de kunstenaarspraktijk en mogelijk een samenwerking te starten.

Vrouwenmantel Art Research Group, opgezet door Kija Benford en Jolijn Durinck, nodigt vijf andere vrouwen uit om samen een residency aan te gaan als tijdelijk collectief. Tijdens de werkperiode leggen ze verbindingen tussen de persoonlijke levenssfeer (zoals moederschap) en het kunstenaarschap. Het collectief bestaan uit Hanne van Beek, Isa Janssen, Femke van Heijningen, Fien Onderwater, Danielle Verschuren en de zoon van Kija.

Gelijktijdig heeft Mike Megens een werkperiode waarin hij de verschillende vormen van zijn kunstenaarspraktijk onderzoekt. Van collage, tekst tot de onbevangen lijn.

De resultaten van de residenties worden aan het eind van de werkperiode getoond en zijn te bezoeken op zaterdag 10 en zondag 11 juli van 13 – 17 uur in aanwezigheid van de kunstenaars.