Terug naar overzicht
Event

Wessel Verrijt – studiobezoek

di 27 april – ma 3 mei
United Cowboys
Sinds half januari ben ik in residentie bij Arthouse United Cowboys in Eindhoven. In de ‘’Witte Zaal’’, een van de werkruimtes in het Arthouse, ontstonden nieuwe sculpturen uit gevonden materialen die de hoofdrol spelen in films en performance materiaal. De sculpturen fungeren als rekwisiet, decorstuk en antagonist en creëren nieuwe omgevingen, bewegingen en combinaties.
Een publieke presentatie, zoals die gepland stond op 1 en 2 mei, kan i.v.m. Covid restricties niet plaatsvinden. Ik maak daarom een digitale presentatie als afsluiting van deze residentieperiode. Daarin zullen procesbeeld, filmbeelden van performances en een essay over mijn werk geschreven door Linda Köke verwerkt worden. (De digitale presentatie zal ik begin mei publiceren)
Bezoeken
Wel nodig ik jullie graag individueel of in duo’s uit om een professioneel studiobezoek te brengen en de resultaten van de residentie te komen aanschouwen. Bij deze de uitnodiging!!
Dit kan op 27, 28, 29 en 30 april en 1, 2 en 3 mei. Mocht je interesse hebben dan hoor ik graag welke dag je langs wilt komen en dan kijken we welke tijd het beste uitkomt. (Tijdens deze bezoeken houden we de Covid-regels goed in acht.)
Achtergrond
Het Art House is gevestigd in het centrum van Eindhoven en is de werkplek van United Cowboys. Het pand biedt ruimte aan kunstenaars voor onderzoek, ontmoeting en presentatie en heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld als internationaal platform. Het platform werkt expliciet interdisciplinair en begeeft zich, net als het werk van United Cowboys zelf, op het grensvlak tussen dans – performance en beeldcultuur.
Wessel Verrijt (1992, Eindhoven) bouwt sculpturen, die als ‘entiteiten’ binnen zijn rituelen de hoofdrol spelen. In de rituelen die hij creëert, komen zijn rekwisieten, decor en protagonisten samen tot een totaal-installatie. Binnen de totaal-installaties zit een dunne lijn tussen kunst, theater en choreografie, om zo een nieuwe mythologie van symbolen en betekenis te creëren.
In 2018 studeerde hij af met de Optocht der Autonomen, waarbij mensen verpakt als gebouwen van hout, karton en textiel de straten verkenden. In mei 2020 heeft het Mondriaan Fonds Verrijt de werkbijdrage Jong Talent toegekend.
Met speciale dank aan: Pauline Roelants, Maarten van der Put, Sanneke Kleingeld, Marieke Smits (Theater Artemis), Anco de Jonge, Dakota Havard, Ian Skirvin & Linda Köke.
Mede mogelijk gemaakt door:
Mondriaan Fonds, Cultuur Eindhoven, PLAN & United Cowboys
logos.jpg
plan talentontwikkeling kopie.jpg