Back to overview

BioArt Laboratories stimuleert en faciliteert een nieuwe generatie makers om met de biokunsten hands- on, experimenteel, kritisch, grensoverschrijdend, onderzoekend en in dialoog maatschappelijke vraagstukken aan te gaan voor een mooie, duurzame inclusieve wereld. De organisatie beschikt over laboratorium- en rapid-prototyping werkplaatsen in historische bunkers, gelegen in een bosrijke omgeving die rust en serendipiteit bieden.

BioArt Laboratories is de Nationale Ontwikkelinstelling voor de Biologische Kunsten wat zich uit in het stimuleren van bio-kunst in het onderwijs, het leggen van nieuwe verbindingen tussen diverse disciplines, bedrijfssectoren en groepen uit onze maatschappij, tot het opzetten van talent-ontwikkeltrajecten. De instelling richt zich de komende jaren op het bevragen en herdefiniëren van de menselijke ecologie. Hierbij staat de rol van bio-kunst in de overgang naar het Symbioceen centraal: een tijdperk na het Antropoceen waarin de mens niet meer het middelpunt is, maar in symbiose leeft met natuur, cultuur en technologie. BioArt Laboratories neemt het voortouw met het Symbioceen door diverse innovatieve projecten en programma’s te ontwikkelen vanuit deze onderzoekslijn.

BioArt Laboratories heeft verschillende programma’s om getalenteerde innovatieve makers te faciliteren en te begeleiden met een focus op praktijkontwikkeling en vervaardiging van het werk, tot aan presentatie op internationale platforms zoals de Dutch Design Week. Voor projecten die een verdiepingsslag vereisen, biedt BioArt Laboratories haar artist-in-residence mogelijkheden aan.

Voor meer informatie klik hier