Back to overview

Van Gogh AiR nodigt kunstenaars uit een tijdlang te werken in Van Goghs geboortedorp Zundert en zich te laten inspireren door de beroemde kunstenaar en de plek waar hij opgroeide. 

Twee gastateliers: 


Kosterswoning naast het Van Goghkerkje in Zundert. Kunstenaars verblijven een maand in de oude kosterswoning en werken in het naastgelegen atelier. Na afloop exposeren ze de resultaten van hun werkperiode in de Van GoghGalerie. Vlakbij het Van GoghHuis, in het centrum van het dorp, is op deze plek bij de protestantse kerk tussen hoge bomen de geest van Van Gogh goed voelbaar.  

Vlaamse schuur op Landgoed De Moeren. Kunstenaars verblijven en werken twee maanden in de monumentale Vlaamse schuur op Landgoed De Moeren, in de nabijheid van het landhuis en het trappistenklooster. Midden in de natuurgebieden, met bossen en heide, waar Vincent treffend over schreef in zijn brieven en die hem als schilder veel inspiratie boden. Dit landgoed maakt onderdeel uit van het toekomstig Van Gogh National Park. De werkperiode wordt afgesloten met een Open Atelier weekend.

Deelnemers ontvangen een kunstenaarshonorarium en steun bij publicatie van hun werk. In ruil doneren ze vrijblijvend een werk aan de collectie van het Vincent van GoghHuis. De Van GoghGalerie nodigt kunstenaars geregeld uit voor tentoonstellingen en bijzondere projecten.

Kunstenaars kunnen zich aanmelden voor een residentie van een maand in de kosterswoning of een residentie van twee maanden in het atelier op Landgoed De Moeren in 2023 of 2024 door het sturen van eenmotivatie (max 1 A4) en portfolio aan studio@vangoghhuis.com

Deadline: 1 september 2022
Info: vangoghair.com

Open call 2022 Van Gogh AiR