Back to overview

Het gastatelier ZIN te Vught is bedoeld voor alle kunstdisciplines. Voor Kloosterhotel ZIN biedt kunst een aanknopingspunt om open te staan voor het minder vanzelfsprekende in de dagelijkse werkelijkheid. Voor hotelgasten kan kunst een eyeopener zijn. Daarom ziet Kloosterhotel ZIN vanaf het begin kunst als een wezenlijke weg om groepen in aanraking te brengen met de zin van hun werk, met de geest van waaruit zij werken en met de betekenis van scheppen en herscheppen bij het vaststellen van nieuwe waardes.

Gastatelier ZIN is onderdeel van Kloosterhotel ZIN, opgericht door de Fraters van Tilburg. Het is gevestigd in het voormalig tuinmanhuis. Op het terrein vervult het Gastatelier de rol van vrijplaats voor de kunsten zoals beeldende kunst, muziek, theater, dans, literatuur. Het verblijf in het gastatelier is gratis, inclusief kost en inwoning. Interactie tussen kunstenaars, medewerkers en gasten van het Kloosterhotel ZIN wordt op prijs gesteld.

Het door architecten Markx & Steketee verbouwde klooster biedt bijeenkomsten en trainingen waarbij wordt gewerkt aan een duurzame samenleving, met als leidraad zingeving en werk. Het is verankerd in de spirituele traditie van de fraters en staat tegelijkertijd met beide benen in het heden.

Voor meer informatie klik hier.